Warsztaty kulinarne dla najmłodszych
Uczniowie klas I-III z okazji Dnia Dziecka z pomocą nauczycieli przygotowali niemalże cały obiad: chłodnik z buraków, surówkę z kiszonej kapusty, kaszę, a na deser – przekładaniec jogurtowo-owocowy i zielone smoothie. Było kolorowo, zdrowo i smacznie. Panie Janina Rojczyk, Patrycja Mrozek i Małgorzata Sługa, koordynatorki projektu są przekonane, że kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych od najmłodszych lat jest niezwykle istotną kwestią. Niektóre dzieci na warsztatach po raz pierwszy skosztowały produktów do tej pory przez nie nieakceptowanych, a to już połowa sukcesu.
Warsztaty odbyły się w ramach pilotażu w międzynarodowym projekcie StratKIT, opracowanego wraz ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego.
Relacja umieszczona na stronie internetowej Rybnik dla Was